Защо тапицерията на меката мебел трябва да се почиства редовно?

SofiaCleaning блог 0 Comments
Защо тапицерията на меката мебел трябва да се почиства редовно?

Защо тапицерията на меката мебел трябва да се почиства редовно?

Прането на тапицерията е нещо, което често се пренебрегва, когато се обмисля да почистите Вашия дом.
Когато купуваме нови мебели , едно от водещите условия е тапицерията да е тъмна с цел да не личи мръсотията и праха.
Това разбира се е практично ,но далеч не е хигиенично! От време на време най-вероятно забелязвате по някое петънце по любимите си дивани ,но се справяте с помощта на домакински почистващ препарат за тапицерии.
Това става бързо ,лесно и спестява доста време,но е неефективно и грозните петна отново се появяват. Освен това ,ако не можете да видите никакви петна ,това не означава ,че тапицерията на Вашите мебели е чиста.

Да не забравяме ,че цигареният дим и остатъците от него се настаняват трайно в тъканите на тапицираните мебели.

Той не само оставя трайна неприятна миризма,която с времето се задълбочава,но и променя напълно цвета на меките мебели.

А какво ще кажете за домашните любимци?Дали успявате да се справите с тяхното възпитание у дома?

Най-често тапицерията на меката мебел е съсипана от урина и косми.Това е изключително неприятно особено в случаите когато в дома Ви има и деца.
Дори когато тапицерията на меката мебел изглежда видимо чиста,бактериите които трайно са се настанили в тъканите и не се виждат с просто око ,могат потенциално да повлияят на Вашето здраве и на семейството Ви!

3 причини за да перете редовно тапицерията на меката мебел с Чист Дом:

  1. Външният вид!
    Основната причина да поддържате тапицерията на вашите дивани чиста е за да спомогнете на добрият им външен вид.Редовното машинно пране удължава живота на меката мебел .
  2. Здравето на Вашето семейство!
    Бактерии,мухъл и акари могат да се настанят трайно във вашият дом,без дори да го осъзнавате. Патогени и мръсотия могат да се натрупат до точка ,която да предизвика риск за здравето на вашето семейство.Бактериите могат да се загнездят дълбоко в тапицерията на меката мебел и да създадат неприятни миризми.
  3.  Качеството на въздуха!
    Повечето хора не осъзнават,че редовното пране на тапицерията на меката мебел може да помогне за качеството на въздуха в дома си. Професионалното пране на тапицирана мека мебел може да ви отърве от проблеми като алергии,прах,мухъл.Лошото качество на въздуха може да доведе до проблеми с дишането.

Писна ли Ви от мръсна дамаска, от зацапана тапицерия, а знаете ли колко бактерии и алергени, акари и гъбични спори живеят там? Кога за последно се погрижите за чистотата на дивана?

Все още има много хора, които не знаят за съществуването на услугата професионално екстракторно пране. Решението е:

пране на тапицерии

Почистване на дамаска и пране на тапицерия от Чист Дом

Експресно почистване, пране на дамаска и дивани, мека мебел от Чист Дом

Вече не е нужно да се чудите как да скриете зацапаната дамаска на дивана в хола. Дори и да я търкате с препарати, неприятните миризми, особено от цигарен дим си остават в тъканите, а непочистения препарат може да доведе до алергии или дразнене на кожата, особено при децата.

Екстракторното пране представлява дълбоко и мощно почистване и изпиране в дълбочина с едновременно изсушаване. Специалната мобилна екстракторна машина има два накрайника, единия впръсква специална пяна и препарат под налягане, а другия накрайник изсмуква разтворената мръсотия.

Прането е особено подходящо за дивани, канапета, кресла, столове. Освен, че повърхностния слой е перфектно изпран – дамаската е като нова, тапицерията блести от чистота, и вътрешността е изпрана и изсушена. Така биват премахнати неприятните наслоени миризми, акарии, бактерии и гъбични спори.

Тапицерията може да бъде изпрана и в домашни условия, но само повърхностно и е опасно влагата да не попие и да се развие мухъл. Също така препаратите не могат да се отмият добре и остават в тъканите.

Ако сте решили да прилагате пране на тапицерия, дамаска, използвайте препарат за целта като го разтворите във вода. Търкайте с кръгови движения, а сред приключване на прането, изнесете задължително мебела на слънце. Внимавайте да не остане влага, защото развитието на мухъл става за дни.

Пазете и от прекомерно силно слънце, може да избелее дамаската.

Ако решите да се възползвате от нашите професионални услуги, ние сме на разположение. Нашите обучени служители преценяват какъв професионален препарат да използват според вида на дамаската, тапицерията.

Прането на дамаската посредством мобилен екстрактор станв бързо, а мебелите след пране могат да се полват след няколко часа.

Много клиенти на Чист Дом – професионално почистване в София се изумяват от цвета на дивана си след пране.

Често забравяме да се грижим да чистотата на меката мебел, върху която прекарваме голяма част от времето си. Предлагаме Ви да обърнете внимание на контейнера с вода в машината ни след прането на дивана ви…определено ще се виждаме по-често.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *