Защо машинното почистване е по-евтино от ръчното почистване?

SofiaCleaning блог 0 Comments
Защо машинното почистване е по-евтино от ръчното почистване?

 

Защо машинното почистване е по-евтино от ръчното почистване?

 

При почистването с машина може да се пести от редица неща:

Време за почистване

Времето е пари. Една относително малка почистваща машина е в състояние без проблем да почиства над 1000 кв.м. на час. За да почистите същото пространство на ръка, ще са Ви необходими поне 5 души. Колкото по- голяма и по-замърсена площ имате да почистите, толкова по-осезаема става разликата.

 Почистващ препарат

Качествените препарати са скъпи. При почистване на ръка, те се поставят на око. Машината дозира препарата в точно определено съотношение спрямо водата. За тази цел фирма за професионално почистване Чист Дом разполага с машини за почистване с вградена система за автоматично дозиране на препаратите.

Качество на почистване

Определени замърсявания (например мазнини) се почистват изключително трудно на ръка. Нещо, което фирма за професионално почистване Чист Дом  може да свърши за 10 минути, ще отнеме десетки часове упорито търкане на ръка.

Вода

почистване на теракот и паркет

Видове машинно почистване според настилката

Предвид голямото си разнообразие най-общо твърдите подови настилки могат да бъдат разделени в две категории – подове от естествен материал като мрамор, мозайка, различни варовикови настилки, гранит и др. и подове от неестествен материал – теракота, гранитогрес, pvc настилки, ламинат и др.

 

Когато става въпрос за каменни подове в повечето случаи термина „машинно почистване на под” не е съвсем точен. Предвид порестата си структура този тип покрития позволяват на замърсяванията да проникнат навътре в материала и обикновено отстраняването им с повърхностна обработка е невъзможно – за възстановяването им е необходимо да се извърши шлайфане на повърхността.

 

Машинното почистване на под не отнема от повърхността на настилката – при подове като теракота, гранитогрес и др. замърсяванията не са в дълбочина. Въпреки това много често почистването им с помощта на препарати и ръчни способи е невъзможно – това се отнася най-вече до някой не полирани видове плочки, при които замърсяванията са проникнали в релефа.

По-качествено ли е машинното почистване от ръчното?

Определено - да. Ръчното почистване има един основен проблем - колкото и добре да търкаме замърсеното място, не можем да извлечем мръсотията от пода, освен ако не сменяме водата на всеки 3-4 почистени квадратни метра, което е изключително трудоемко и бавно. Подопочистващите машини разполагат с вакуум мотор, който събира замърсяванията в контейнер.

Възможно ли е да почистим всеки един под?

Всеки един под може да бъде почистен. Най-важното е да изберем подходяща машина, подходяща четка, подходящ препарат, подходяща събирателна гума.

Какви са основните видове почистване?

Чист Дом Ви предлага два основни вида почистване:

  • Основно почистване (например след строително-монтажни работи)
  • Рутинно почистване (ежедневно, поддържащо).

Какво трябва да направим при по-сериозно замърсяване?

Важно е да се знае, че изборът на машина и четка не зависи от степента на замърсяване. При по-сериозно замърсяване е правилно да се промени самата техника на почистване и евентуално почистващият препарат.

Как да чистим ежедневно?

При ежедневно почистване машината от Чист Дом е в състояние да почисти напрупаните през деня или седмицата замърсявания само с едно преминаване с незначително количество препарат, за да се омекоти водата.

Как да почистим силно замърсен под?

При по-сериозни замърсявания еднократно преминаване с машината не дава резултати. Тогава има опасност от допускането на 2 грешки:

  • Използване на по-твърда четка (която би могла да съсипе подовото покритие)
  • Многократно преминаване през една и съща площ (това няма да подобри положението и само създава впечатление, че машината не работи).

Правилно, в такъв случай, е да се установи от какво точно е замърсяването и съобразно да се използва специализиран препарат.

Чист Дом едно добро партньорство, ориентирано към решения в детайли за своите клиенти.

 

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *