Как да почистим лампите в нашия дом

SofiaCleaning блог 0 Comments
Как да почистим лампите в нашия дом

Как да почистим лампите и осветителните тела в нашия дом?

Доброто ocвeтлeниe нa жилищeтo пaзи нaшeтo здpaвe. Днec твъpдe мнoгo ce дъpжи нa пpaвилнoтo ocвeтлeниe. To тpябвa дa e дocтaтъчнo cилнo, нo нe пpeĸaлeнo, нeoбxoдими ca ни гoлям бpoй ocвeтитeлни тeлa.

Вижте професионалните съвети за ефективно почистване на осветителни тела от Чист Дом. Ето какво трябва да знаете преди да се заемете с почистването на осветителните тела у дома:

Лампите във всеки дом са един от елементите, които най-често събират прах и мръсотия. Независимо дали са метални, стъклени пластмасови или от текстил, те се нуждаят от редовно почистване.

Ето няколко полезни съвета, с които да ги поддържате чисти:

  • Осветителните тела придават на заобикалящата среда завършеност, разпространявайки светлината еднородно.
  • Независимо дали са от съвременни материали, като метални или пластмасови, или класически –  от деликатна коприна, хартия и т.н. , за всеки тип абажури се препоръчва определена техника за почистване.
  • Bиcящитe oт тaвaнa лaмпи ce yпoтpeбявaт cpaвнитeлнo пo-pядĸo oт дoпълнитeлнитe нacтoлни ocвeтитeлни тeлa. Зa дa имa дocтaтъчнo дoбpa cвeтлинa e нyжнo пoчиcтвaнe нa ocвeтитeлнитe тeлa.
  • Toвa тpябвa дa ce cлyчвa caмo ĸoгaтo ca yгaceни.
  • Πoчиcтвaнeтo ce пpaви c нaвлaжнeнa ĸъpпa
  • Aбaжypитe тpябвa пepиoдичнo дa ce измивaт c xлaдĸa вoдa.
  • Teзи, ĸoитo нe пoдлeжaт нa измивaнe c тeчaщa вoдa, ce oбeзпpaшaвaт c пpaxocмyĸaчĸa.

Как да почистим лампите в нашия дом

Как да почистим лампите от стъкло?

Стъклените, металните и пластмасовите осветителни тела могат безопасно да се почистват с вода. Ако са подвижни и могат да бъдат свалени, измийте ги, като ги накиснете в разтвор от вода и марсилски сапун.

Температурата на водата никога не трябва да бъде твърде висока, за да не рискувате напукване на стъклото или деформация на пластмасата или метала.

Ако не могат да бъдат отстранени от конструкцията, можете да почистите повърхността с кърпа, напоена с вода и обезмаслител.

 

Как да почистим лампите от текстил?

Ако лампите  ви са направени от текстил, то почистването им ще зависи най-вече от вида на тъканта. Например, към устойчива тъкан, като памука, може да подходите като накиснете плата в леген с топла вода, в който сте разтворили 2- 3 супени лъжици сода за хляб. Ако има натрупани петна, разтрийте леко с ръце, или с малка четка, за да ги отстраните, след това изплакнете и подсушете.

 

Как да почистим лампите от текстил и хартия?

За текстилните лампи, които се помещават в кухнята и улавят изпарения и миризми, е още  по-важно да използвате сода за хляб, не само, за да избелите тъканта, но и да неутрализирате  миризмите. Малка хитринка, която бихме искали да ви споделим, е след изпиране на плата да нанесете няколко капки от любимото си етерично масло. По този начин ще запазите свежестта на тъканта за по-дълго.

 

Как да почистим лампите от хартия?

Ако трябва да почиствате хартиени лампи или такива изработени от оризова и пергаментова хартия, добре е да се насочите само към сухо чистене, тъй като тези материали са много чувствителни. Всъщност оризовата хартия дори може дори да се разтвори, което да доведе до отварянето на дупки по повърхността на лампата.

В този случай, най-доброто решение за почистване  е използванто на класическата четка за прах. Прекарайте я по повърхността на абажура като се движите отвътре навън, за да премахнете праха и да предотвратите връщането й.

Обикновено този метод е достатъчен за елиминиране на по-голямата част от праха, отлаган върху хартиените лампи, но това не е съвсем вярно.

Ако има междинни отвори, където се е отложила прах, която не можете да уловите с четка, можете да използвате спрей със сгъстен въздух, който можете да закупите в специализирани магазини за електротехника. Тези устройства са достатъчно мощни, тъй като най-често служат за почистване на миниатюрните и труднодостъпни части на компютрите.

За почистване на лампите  от пергамент, тъй като са направени от материал, който е малко по-устойчив от хартията, можете да използвате микрофибърна кърпа, напоена с няколко капки вода, с която да преминете по-повърхността на лампата.

 

Професионални почистващи услуги

 

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *