Хитрини в почистването на дома

SofiaCleaning блог 0 Comments
Хитрини в почистването на дома

 

 

Понякога поддържането на труднодостъпните места чисти може да изглежда като безкрайна битка. Въпреки това, ние от Чист Дом отказваме да приемем поражението. Съставихме Ви кратък списък с някои от най-труднодостижимите зони за почистване вкъщи и съответните трикове в поддържането на тези ъгълчетата възможно най-чисти.

Разбира се, почистването на тези области е предизвикателна работа. Но пренебрегването им би могло да причини алергии на Вас и Вашите близки. Ако искаш да избегнете подобен сценарий, тогава от съществена важност е периодичното почистване на тези места, за да се намали прахът, мръсотията и бактериалните алергени. Но това е процес, който изисква постоянство, време и усилия.

Почистване на осветителни тела на тавана

Не е нужно да се качвате на нечии рамене, за да почистите добре осветителното тяло или която и да е висока точка в къщата Ви. Премахването на прах и паяжини може да изглежда предизвикателно, но ние ще Ви запознаем с правилния и простичък трик. Всичко, от което имате нужда са кърпа и разтегателна дръжка. Поставете навлажнена кърпа (може да е и микрофибърна) на края на разтегателна дръжка и я закрепете за нея.

С тези помощници, почистването и обирането на паяжини ще Ви е по-лесно. Когато кърпата се замърси, изплаквате с вода и продължавате. Може да Ви изглежда като елементарна дейност, но дори и такава, тя не трябва да бъде пренебрегвана, а изпълнявана поне през няколко седмици.

Ако наистина е високо и Ви се налага да ползвате стълба или стол, бихме Ви препоръчали работа в екип.

Съвет: Винаги започвайте процеса на почистване на дома от високите и недостъпни части. Това ще Ви помогне да съберете падналия прах на земята с лекота и да поддържаш качеството на въздуха във Вашия дом.

Почистване на горната част на кухненските шкафове

 

Почистване на горната част на кухненските шкафове

Кухнята е Вашето бойно поле! И като такова често Ви се налага да я почиствате. Но дали отделяте внимание на всяко едно местенце от нея?

Прахът и мазнините частици лесно се натрупват по кухненските шкафове, но ще се изненадате и колко лесно могат да се премахват. Но как да достигнете до тях? Сигурността Ви е на първо място.

За това ще Ви са нужни стабилна повърхност и човек, който да Ви подсигурява, докато сте на високо. Микрофибърната кърпа (може и гъбичка) е Вашят верен помощник в отстраняването на всяка замърсена повърхност у дома.
И тук тя ще Ви влезе в добра употреба. За премахването на нечистите зони по горната част на шкафчетата в кухнята и аспиратора, ще Ви е необходим разтвор от оцет, топла вода и сода бикарбонат. Почиствате засегнатите части и избърсвате с чиста кърпа. Воала! Вече всичко е в изрядност.

Почистване на хоризонталните щорите

Как да почистим хоризонталните щорите

Едно почистване изглежда по-страшно от всички останали. Кошмарът на всяка домакиня стои полепнал по хоризонталните щори. Почистването им ще Ви отнеме толкова много време, но спокойно! Събрали сме Ви 2 лесни варианта, които ще Ви спасят в тази ситуация. Нужни са Ви:

  •  2 кърпи, кухненски щипки и ластици – Тези три материала ще използвате за създаването на Вашето уникално оръжие срещу наслоения прах по щорите. Увивате навлажнените кърпи около двата края на щипките и придържате с ластиците. Минавате старателно през щорите и воала!
  • Вана с почистващ препарат – Всичко, което Ви трябва да направите е да свалите щорите и да ги потопите в пълната с вода и универсален почистващ препарат вана. Докато се киснат, минете с гъба или кърпа през тях и ги оставяте във водата за още няколко минути. Преди да ги подсушите, ги изплаквате с чиста вода. След това ги поставете върху големи кърпи, които да попият капките вода от щорите и избърсвате внимателно със суха кърпа.

Бъдете спокойни, ако графикът Ви не го позволява. Почистване на домове на територията на София е услуга, която ние от Чист Дом Ви предлагаме.
Ние от Чист Дом сме истински професионалисти – старателно и пъргаво ще почистят твоя апартамент или къща, а резултатът блестящ дом ще те възхити.
Запазването на час и ден за посещение от нас става бързо и лесно само в няколко стъпки.

Направете Вашето запитване

    Полетата със * за задължителни.

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *