7 съвета за пречистване на въздуха в нашия дом

SofiaCleaning блог 0 Comments
7 съвета за пречистване на въздуха в нашия дом

Чист Дом Ви предлага 7 съвета за пречистване на въздуха в нашия дом

 

Дори след основно почистване, от пръв поглед може да не се забелязва, че въздухът в дома може да е застоял, особено ако са затворени прозорците. Поради тази причина, научете някои начини за пречистване на въздуха у дома и подобрете Вашето здраве и това на Вашето семейство.

Замърсяването на въздуха в закрити помещения може да има отражение както върху кожата, така и върху дихателната система. Въпреки, че не винаги се вижда с просто око, има много вредни частици във всеки дом.

За да пречистите въздуха във Вашия дом, трябва да придобиете определени навици, които ще подобрят здравето на цялото Ви семейство. Вижте нашите предложения за пречистване на въздуха у дома.

Много хора пренебрегват този проблем, но в затворени пространства има замърсяващи частици и алергени от всякакъв тип, които бавно се натрупват. Те са благоприятна среда за развитието на астма, алергии и някои други болести.

Световната здравна организация (WHO) е издала предупреждение относно ефектите от замърсяването на въздуха върху човешкото здраве. Според техния доклад, фините частици, разпръснати във въздуха, който дишаме, могат да влошат симптомите на астма и други дихателни заболявания.

Обаче, лесно е да се намалят много от тези рискове, като се приложат елементарни мерки за подобряване на качеството на въздуха в дома.

 

Почистване на офиси

За пречистване на въздуха у дома: какво трябва да знаем?

Важността на пречистването на въздуха у дома се крие основно в благосъстоянието на всички членове на Вашето семейство. Застоялият въздух става отровен и представлява опасност за вашата дихателна система, дори и за здравето на кожата. Всъщност, много често срещани алергии и инфекции са резултат от натрупването на вредни частици около вас, които се оказват във вашата дихателна система.

 

Тези замърсители увеличават риска от бронхит, алергии, главоболия и сърдечни заболявания, и други заболявания. На кратко, неуспешното пречистване на въздуха в тези места, където прекарвате много време, се отразява на вашата имунна система. Също така, може да влоши определени условия на живот.

Хората, които са най-уязвими към отрицателните ефекти от замърсения въздух, са:

 • Хора със сърдечни и дихателни проблеми
 • Бебета и малки деца
 • Възрастни хора
 • Всеки с имунно заболяване
 • Бременни жени
 • Хора, диагностицирани с диабет.

 

Професионални почистващи услуги

Седем начина за пречистване на въздуха във Вашия дом

Вашият ежедневен режим на чистене може да не е достатъчен за пречистване на въздуха във Вашия дом. Въпреки, че Вашите места могат да изглеждат безупречно чисти при пръв поглед, много повърхности често задържат определен брой замърсяващи частици.

Така казано, ето някои съвети за пречистване на въздуха у дома.

 1. Пречиствател на въздуха
  Пречиствателите на въздуха намаляват застоялия въздух във Вашия дом. За да отговори на необходимостта от пречистване на въздуха в повечето домове, пазара предлага всички видове пречистватели на въздух. Тези устройства имат способността да елиминират много замърсяващи частици във въздуха.
 2. Избягвайте употребата на освежители и свещи. Традиционните ароматни свещи и освежители за въздух съдържат различни химични вещества, които могат да предизвикат алергии, особено при хора със слаба имунна система. Да, някои от тях имат хубав аромат, но не са благоприятни за дом със свеж въздух. Вместо това, изберете натурални аромати или си направете ваш собствен освежител.
 3. Почистете филтрите на климатиците и отоплителните системи. Докато повечето хора често го пренебрегват или просто не обръщат внимание, филтрите на климатиците и радиаторите натрупват много прах и замърсяващи частици. Тези могат с течение на времето, да навредят на Вашата дихателна система. Така че, не забравяйте да ги почиствате и подменяте редовно (всеки 30 дни до 6 месеца в зависимост от Вашите специфични нужди).
 4. Чистете с прахосмукачка всичко, което можете, за да помогнете с пречистването на въздуха във Вашия дом. За пречистване на въздуха: една жена чисти с прахосмукачка. Прахосмукачките са най-ефективния начин за премахване на прахови частици по мебели и други повърхности. Когато става въпрос за чистене, прахосмукачката е добър начин за пречистване на въздуха във вашия дом. Този уред лесно може да премахне всички видове частици като прах, замърсявания и косми от животни, които могат да се натрупат във всеки ъгъл от къщата. Опитайте се да използвате прахосмукачка всеки ден.
 5. Перете спалното бельо и плюшените играчки. Спалното бельо, дрехи, кърпи и плюшени играчки са идеално място за прах и дребни частици, които могат да влошат дихателните болести и да доведат до кожни проблеми. Ако е време да направите цялостно почистване и пречистване на въздуха във Вашия дом, тогава се опитайте да добавите дезифектант, когато ги перете.
 6. Избършете всякакъв мухъл във влажните места. Има много натрупване на мухъл във Всеки дом. Места като бани и кухни са често съсипвани от образуване на мухъл. Този вид отблъскващи гъбички не само произвеждат грозни тъмни петна и лоши миризми, но и също се отразяват върху здравето на дихателната система, тъй като техните спори минават чрез въздуха и се оказват във вашите бели дробове. Мухълът расте във влажни места. Така че: без влага няма мухъл. За да го премахнете, разпръснете сода за хляб директно върху местата и ги избършете след няколко часа. Повторете колкото се налага. Содата за хляб е идеално средство за почистване.
 7. Отворете всички врати и прозорци за няколко минути всеки ден. Трябва да отваряте всички прозорци за да проветрявате дома всеки ден, да намалите застоялия въздух и да възобновите и пречистите въздуха във Вашия дом. Последният съвет за подобряване на качеството на въздуха в закрити помещения е да отваряте всички врати и прозорци поне 10 минути на ден. Тази проста мярка ще позволи на въздуха да циркулира свободно и ще детоксикира домашната ви среда. В идеалния случай, опитайте се да го направите в часове с по-малко трафик или когато няма прахови частици във въздуха.

 

 

 

 

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *