7 съвета как да почистите и поддържате Вашата съдомиялна машина за да работи добре.

Как да почистите вашата съдомиялна машина

Ако нямате време за почистването и можете да поръчате специално почистване на съдомиялната машина, като изберете Чист Дом професионална фирма за почистване в София

Съдомиялната машина е верен помощник в кухнята, особено след обилната и вкусна вечеря.

 
 Понякога не сте доволни от начина, по който са измити съдовете? Не се тревожете, защото в повечето случаи е лесно да се открие каква е причината и бързо да се отстрани.

Понякога зависим от нашите съдомиялни, за да имаме чисти съдове и те могат да бъдат нашите спасители в реалния живот, когато сме много натоварени. Сигурно си мислите, че тя няма нужда от почистване, защото мие нашите чинии, чаши, вилици и др., но това не е така.

Вашата миялна машина трябва да се почиства редовно, за да се избегне натрупването на храна, мазнини и неразтворен препарат.

След известно време, не почистваната миялна машина ще започне да оставя петна и ивици по вашите чинии и чаши, и да мирише неприятно, дори е възможно да се повреди, което ще доведе до скъпо струващ ремонт.
Тук ще обсъдим най-добрия начин да почистите съдомиялната си машина и да я поддържате в най-доброто възможно състояние.

 1. Изваждайте остатъците от храна.
  Трябва да се прави всеки ден. Създайте си навик да премахвате всички хранителни остатъци от съдомиялна след всеки цикъл на измиване. Извадете долното чекмедже, за да може да видите по-лесно храната.
 2. Избършете вратата на съдомиялната машина.
  Трябва да се прави всяка седмица. Веднъж седмично избършете вътрешната страна на вратата на вашата съдомиялна машина с влажна кърпа, за да премахнете петната и остатъците от храна. Не забравяйте да почистите уплътнението на вратата, тъй като това е популярно място, където мръсотията може да се натрупа, без да забележите и това ще доведе до лоша миризма.
 3.  Филтър за изплакване.
  Трябва да се прави веднъж седмично. Филтърът е важна част от вашата миялна машина, за да се осигури добро почистване. Ако филтърът е задръстен с хранителни отпадъци и плака, то съдовете ви няма да бъдат добре измити. Всяка седмица, ако е възможно, извадете филтъра, изплакнете в мивката и почистете с мека четка. Не забравяйте да почистите и гнездото на филтъра.
 4.  Избършете външната страна на съдомиялната.
  Трябва да се прави веднъж седмично. Редовно забърсвайте и отвън, за да не остават отпечатъци от пръсти или мазни петна. Използвайте само меки кърпи, тъй като всичко по-абразивно би могло да надраска повърхността.
 5. Основно почистване на съдомиялната.
  Трябва да се прави веднъж месечно. Можете да закупите конкретни почистващи препарати за съдомиялни машини от всички топ марки, които са лесни за използване. Като алтернатива можете да спестите пари и да постигнете същите резултати, като използвате купа пълна с оцет. Поставете я на горната касетка в съдомиялната и я пуснете в нормален режим на работа. И двата метода ще помогнат за премахване на всякаква мръсотия.
  След това можете да поставите сода за хляб в долната част на съдомиялната и да пуснете един кратък цикъл. Това ще остави вашата пералня да блести. Избягвайте използването на белина, защото може да доведе до увреждане на уплътненията и другите части на съдомиялната машина.
 6.  Почистете пръскалките.
  Трябва да се прави на всеки 6 месеца. Извадете пръскалките, почистете ги като вкарате тънка пръчица или игла в дупчиците, за да сте сигурни, че те не са запушени.,
 7.  Борба с миризмата, като стартирате горещ цикъл.
  Трябва да стартирате миялната машина на всеки 6 месеца, в горещ цикъл. Това ще помогне да спрете миризмата в нея.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *