Пране на матраци [2021]

SofiaCleaning блог 0 Comments
Пране на матраци Чист Дом

Пране на матраци

Поддръжката на матраците чисти е трудна и изтощителна задача. Всекидневната им употреба води до бързо им замърсяване и захабяване. В такава ситуация имате нужда от професионална помощ за пране на матракЧист Дом Ви предлага професионално почистване и пране на матраци в цяла София. Ние работим с модерна техника и качествени, вносни препарати. Обадете ни се днес на 088-4478-366, за да е чист матрака у дома Ви всеки ден!

Пране на матраци на място

При матраците всичко е въпрос на индивидуални предпочитания. Хората са различни и спят по най-различни начини. Почистването на Вашия матрак е особено важно във влажна среда, където повърхностната пот и влага е малко вероятно да се изпарят, след като станете от леглото. Освен това, ако имате домашни любимци или малки деца, има вероятност матракът ви да има петна, за които дори не знаете, че са там.

Матраците  имат различни и индивидуални нужди за поддръжка, за да се запазят здрави, чисти и удобни за по-дълго време. Ако прилагате необходимите мерки, ще успеете да постигнете тази мисия. Но трябва да сме наясно и с факта, че понякога, колкото и да се стараем да предпазим своите матраци, случват се инциденти и трябва да реагираме на тях максимално бързо, за да не ни се наложи по спешност да заменяме луксозните си матраци с нови евтини матраци. Най-често, става въпрос за инциденти, предизвикващи фатални петна.

За щастие обаче, днес ще разберете как да се отървете от тях. Вижте подходите за справяне с петната по матраците – без значение дали става въпрос за евтини матраци или за скъпи.

защо трябва да изперем матрака чист дом

Защо е важно да изперем матрака поне веднъж в годината?

Дори и да е застлан матрака на леглото Ви с чаршаф или друга постелка, с времето матерята му поема човешки течности като пот. Освен това ежедневното ползване спомага и за наслагването на прах, кожа и други частици. Оставяйки незабележими за човешкото око мръсотията и микроорганизмите трябва да бъдат премахнати, за да се гарантира вашия спокоен сън.

Всеки Чист Дом се нуждае от редовно дезинфекциране, за  да се осигури приятна и уютна атмосфера. За максимален ефект, то трябва да бъде извършвано внимателно във всички  жилищни помещения  и принадлежностите в тях. Едни от най-използваните жилищни стаи в ежедневието са спалните. Те са тези части, в които хората  се възстановяват от физическите или психически предизвикателства на работния ден. Поради тази причина, високата хигиена и свежият въздух в тях  са от жизнено важно значение за осигуряване на пълноценен сън.

Въпреки това,  все повече хора не обръщат достатъчно внимание на всички спални принадлежности по време на почистване.  Пример за такива пренебрегвани вещи са матраците и дюшеците. Независимо от факта, че в по-голямата част са покрити със чаршафи и друг тип завивки, те също са обект на силно замърсяване. До голяма степен то е в следствие от честото им и редовно използване и се изразява в появата на петна и лоши миризми.

Също така, то може да наруши пълноценният сън на хората и да окаже негативно влияние върху тяхното здраве.
Главният източник на замърсяване на матраците, без повечето хора да знаят и да подозират, е самото човешко тяло. Всяка вечер то отделя голямо количество кожни клетки и секрети, които попадат върху матраците. Заедно с това се създават благоприятни условия за поява и бързо разпространяване на микроорганизми, които биха могли да бъдат причина за редица алергии и заболявания. Неприятен факт е ,че матраците са познати като едни от най-замърсяваните домашни вещи, съдържащи голям брой бактерии.  Поради тази причина, редовното им почистване от акари е не само необходимост, но и задължение за всяко домакинство. Заедно с това, обаче, то може да бъде истинско предизвикателство, особено без наличието на подходящо оборудване и препарати.  Този факт, поражда нуждата от професионални услуги, които да гарантират пълното унищожаване на вредните бактерии и премахването на следите от мръсотия.

Чист Дом предлага професионално пране на матраци и дюшеци, с помощта на ефективни методи и средства. Препаратите, с които разполагаме са достатъчно мощни, за да премахнат редица петна и едновременно с това са безопасни за хората. Също така, нашите специалисти са напълно обучени да разпознават и елиминират всякакъв вид мръсотия, с помощта на професионална техника.
Срещу какви петна е ефективно прането на матраци?

Всеки човек се нуждае от 8 часа нощен сън, за да бъде напълно отпочинал  за следващия работен ден. Това означава, че матраците се използват в близо 1/3 от денонощието. Въпреки наличието на протектори и  това  колко често се сменят и перат завивките, мръсотията прониква в дълбочина в тях и бързо се акумулира. В повечето случаи се стига до  неизбежната поява на петна и лоши миризми, справянето с които може да се окаже непосилна задача за мнозина.  Тези обстоятелства превръщат наемането на професионалисти в добро решение за справяне с вредните замърсители. Като експерти в бранша, ние в „Коломба БГ” разполагаме с професионални машини за пране на дюшеци и матраци, ефективни в премахването на мръсотия и в пълното заличаване на вредните бактерии. Процесът на изпиране включва няколко етапа:

Услугата на пране на матраци е изключително ефективена в почистването на матраци от петна и в тяхното запазване за подълъг период. Той е най-мощното познато средство за унищожаване на вредни бактерии и заличаването на лоши миризми. Заедно с това се елиминира и възможността от поява на алергии или заболявания за живущите в жилищните сгради. Това е от жизнено важно значение за хората с алергии, респираторни проблеми и заболявания като астмата. Също така, важно е да се отбележи, че вследствие от процеса на изпиране не се оставят никакви следи, което означава, че той е  напълно безопасен както за семейството и децата, така и за домашните любимци.

премахване на петна върху матрака чист дом

Как да махнем мазни петна от храна по матрака?

Обичаме да се храним в леглото, но дори и не подозираме колко вреден може да е този наш навик за домашните матраци. Още повече, ако става въпрос за евтини матраци, в тях мазнината бързо попива и по-късно става доста трудно да ги махнем. Ние обаче имаме решение и за тези петна . За да премахнете мазно петно от храна от матрака си, просто ползвайте прах за пране, смесен с няколко капки оцет или сок от свеж лимон. И в двата случая, киселината ще абсорбира мазното и ще премахне петното.
Можете да ползвате тази идея и за елиминиране на петна от кал или грим (червило, фон дьо тен и т.н.) от всички свои домашни матраци. Хубаво е след процедурата да отворите вратата на терасата, както и прозорците, за да влезе свеж въздух и да се проветрят матраците.

Как да махнем петна от напикаване по матрака?

Петната от напикаване  могат да се махнат бързо и лесно по следния начин: смесете една супена лъжица сода бикарбонат с още толкова въглероден прекис (можете да го намерите във всяка аптека днес). Към тях ще трябва да сложите няколко капки вода, за да се получи кашичка, а след това да добавите и от любимия си препарат за съдове. Течен сапун, разреден с вода също е добър вариант. С така получената магическа смес можете да премахнете дори старите петна от урина от вашите любими матраци!

Как да махнем петна от кръв върху матрака?

Най-добрият подход за премахване на петно от кръв, попаднало върху домашните матраци е да се реагира бързо и само с вода – тя обаче трябва да е максимално студена. В тази връзка, можете дори да ползвате и ледени кубчета – за възможно най-добър ефект. Ако обаче петното е по-старо и не ви се купуват нови матраци, заложете на друго почистващо средство: микс от въглероден прекис, шампоан за коса и обикновена готварска сол. Нанесете от сместа върху петното и оставете за няколко минути да подейства. След това обилно намокрете с вода и втривайте леко от сместа.

Знаете добре, че от много влага домашните матраци се похабяват и точно поради тази причина веднага след като видите, че петното го няма, трябва да подсушите. Пробвайте със сешоар за коса или директно с прахосмукачката, та да премахнете и останалата мръсотия от своите матраци.

 

Пране на матрак на място от Чист Дом

Доверете на професионална фирма за почистване на матраци Чист Дом, ако това е позволено в указанията на етикета на вашия матрак. В случай, че използвате домашно пране на матрак в пералня, то Ви съветваме да пропуснете центрофугата и да изпирате при температура до 30 градуса. Вече на пазара съществуват и фирми, които осигуряват професионално почистване на матраци, от което също може да се възползвате. За да си спестите обаче пране на матрак, горещо ви препоръчваме да използвате протектори за матраци, които да Ви помогнат в поддръжката.

Професионални почистващи услуги

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *