7 фън шуй съвета за щастлив дом през пролетта

SofiaCleaning блог 0 Comments
Направи си сам7 фън шуй принципа за щастлив дом 7 ФЪН ШУЙ ПРИНЦИПА ЗА ЩАСТЛИВ ДОМ ЛЕСНИ СА ЗА СПАЗАВАНЕ 28/02/20191726 Склонни сме да правим какво ли не, за да поддържаме дома си чист и приветлив. Особено сега, в началото пролетта обаче, е добре да се погрижим не само за него, но и да внесем свежа енергия. А най – добрият начин да направим това е чрез принципите на фън шуй. Не е необходимо да имате задълбочени познания, да правите сложни ритуали или да размествате мебелите. Има няколко много прости правила, които ако следвате, ще се радвате на положителни вибрации и по – щастливи семейни моменти.

7 фън шуй съвета за щастлив дом през пролетта

Фън шуй е чудесен начин да пренасочите старата енергия и да създадете нов позитивен поток, за да засилите важните аспекти в живота Ви с настъпващата пролет. И какво може да бъде по-изцелително за сърцето, отколкото да се живее живот, изпълнен със страст, цел и изобилие?

Склонни сме да правим какво ли не, за да поддържаме дома си чист и приветлив. Особено сега, в началото пролетта обаче, е добре да се погрижим не само за него, но и да внесем свежа енергия. А най – добрият начин да направим това е чрез принципите на фън шуй.

Не е необходимо да имате задълбочени познания, да правите сложни ритуали или да размествате мебелите. Има няколко много прости правила, които ако следвате, ще се радвате на положителни вибрации и по – щастливи семейни моменти.

Повечето хора имат нужда от едно основно нещо – повече любов. Тя може да бъде категоризирана като необходимост от “подобряване на личните взаимоотношения”, или “да имам по-добър социален живот”, или “семейната хармония”, но всичко се свежда до чувството, че сте обичани, оценени и приети от другите. Вашият дом е като ваша втора кожа и е много мощен (и решаващ) фън шуй съюзник в този стремеж.

 7 основни съвета на фън шуй, които ще Ви помогнат да запазите любовта и да се чувствате свежи, жизнени и изпълнени с живот.

 1. Фокусирайте се върху притока на свежа енергия. Това може да стане със свежи цветя, свеж въздух, пресни плодове на кухненската маса, скорошни снимки и др.
 2. Преместете мебелите си, дори и да е само на няколко сантиметра. Не дръжте леглото си на едно и същото място година след година. Дори да го мръднете само с 5 см. ще измести енергийния поток в стаята.
 3. Не дръжте телевизор в спалнята.
 4. Затваряйте вратите на банята и гардероба в спалнята. Поддържайте ги чисти и подредени.
 5.  Изпълнете пространството с красива музика според настроението – звуците, точно като цветовете, са силен израз на енергия.
 6. Покажете снимки на Вас и Вашия партньор / семейство, наслаждаващи се на живота.
 7. Създайте място за Вас и Вашия партньор. Това означава да бъде от него или нея.

Според китайското учение не трябва да има остри ръбове по стените на дома, както и предмети с ъгловати форми. Таванските помещения, скосените тавани и къщите с декоративни греди също вредят на енергията. В такива случаи е по-добре да сложите окачени тавани, за да останат кривините и ъглите скрити. Ако нямате такава възможност, сложете балдахин на леглото. Редът е много важен за доброто движение на енергията в къщата. Не се притеснявайте да изхвърляте всичко излишно.

За да отговаря холът ви на препоръките на учението, той трябва да е много светъл и да има хубава гледка от прозореца, разбира се доколкото позволява местоположението на къщата или апартамента. Диванът и фотьойлите трябва да са подредени около ниска масичка, за да може енергията да се движи свободно. Картините и малките предмети за украса трябва да са в топли цветове. Спалнята трябва да е максимално изчистена откъм мебели. Разположете леглото срещу стена без прозорец. Когато сте легнали, краката ви не трябва да сочат към вратата, защото така енергията изтича от тялото. Избягвайте да слагате аквариуми, фонтанчета и растения в спалнята.

Не слагайте голям полилей над леглото и сложете огледалото така, че леглото да не се отразява в него. Също така разстоянието от двете страни на леглото трябва да е едно и също, за да се гарантира равенството на двойката. Коридорът трябва да е добре осветен. Сложете голямо огледало, но така, че да не се вижда в него входната врата. Мокрите помещения също са много важни. Нито банята, нито тоалетната трябва да са разположени срещу входната врата. Подходящите цветове за тези помещения са синьото и зеленото, които си подхождат с цвета на водата в природата.
Подреждането на кухненските уреди е изкуство за Фън Шуй. Взаимодействието между огъня и водата е неблагоприятно за енергията в дома. Печката не трябва да е до мивката, а още по-малко срещу нея. Миялната машина и хладилника обаче спокойно можете да разположите в близост до печката, защото при тях водата е скрита, а за Фън Шуй това, което е скрито, не съществува.

Практични съвета за чистота през пролетта:

 • Полиране на мебели – смес от зехтин и оцет.
 • Почистване на фурната – паста от сода за печене, смесена с вода.
 • Освежител за въздуха – бял оцет и вода в съотношение 1:1 се кипват за няколко минути (премахване на миризмите в кухнята).
 • Почистване на плесен – смес от равни части вода и водороден пероксид /перхидрол/ (20%).
 • Почистване на петна – петната от мазнина и боя се напръскват с пяна за бръснене, след което се избърсва; петната от пот върху ризите се почистват като 30 минути преди прането петното се напръсква с водороден пероксид; петна от плесен се почистват с неразреден бял оцет (5%).

 

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *